HTML

www. fernandoalonso.com

Linkblog

Friss topikok

Fuera luces, se sube el telón, hay silencio...

Azt hiszem, igen, dühös lehetnék amiatt, ami velem történt. De nehéz dühösnek lenni, amikor oly sok szép dolog van a világban. Néha úgy érzem, hogy egyszerre látom mindet és túl sok: a szívem felduzzad, mint egy léggömb, és majd szétrobban. Aztán eszembe jut, hogy ellazuljak, és ne próbáljak meg belekapaszkodni. Aztán esőként rám hullik az egész és nem érzek mást, csak hálát hülye kis életem minden egyes percéért.

2009.12.06. 09:20 Miss Gina

Alonso: Jól fogom magam érezni!

A kétszeres spanyol világbajnok, Fernando Alonso szerint a legjobb esztendők még csak most várnak rá, és biztos benne, hogy jól fogja magát érezni a Ferrarinál.
A spanyolok kedvence 2010-ben már a  Scuderia pilótája lesz, és száll harcba a világbajnoki címért.
Évek óta azt pletykálták a sajtóban, és a Forma-1 berkein belül, hogy Fernando Alonso a Ferrari pilótája lesz. 2007-ben úgy tűnt, hogy a Ferrari elnökének, Luca di Montezemolo-nak le kell mondania a spanyol kedvencéről, mivel az a McLaren-Mercedes-hez szerződött.
Alonso nem egy évre kötelezte el magát a wokingiakhoz, de mivel kapcsolata nagyon megromlott a csapattal, és nem érezte jól magát, 2008-ra visszatért régi sikerei színhelyére, és ismét a Renault versenyzőjeként láthattuk viszont.
Az ide szezont a franciákkal fejezte be Fernando, ám a következőt már a Ferrarival fogja megkezdeni. Az olaszok, mint egy megváltót, úgy várják a sztárpilótát.
Alonso Felipe Massa mellett fog versenyezni 2010-ben, és váltja az időközben a raliba átnyergelt finn Kimi Räikkönen-t, aki nem mellesleg 2007-ben első ferraris évében rögtön világbajnoki címet ünnepelhetett.
Fernando Alonso: "
Nincs kétségem afelől, hogy jól fogom magam érezni a Ferrarinál. Mindig is ezt akartam, és most valóra vált ez az álmom is.
Úgy gondolom, hogy a legjobb időszak csak most jön. Mindenféleképpen szeretnék segíteni a csapatnak, és biztos vagyok benne, hogy Felipe Massa mellett jól fogom magam érezni az új környezetben."

• Domenicali: A Ferrari nem árulja el Alonso-t

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali kategorikusan kijelentette, Fernando Alonso nem élvez majd hátrányt új munkahelyén.
A Scuderia Ferrari nem titkolja, jövőre visszatérne a csúcsra, és 2007 után mindkét világbajnoki címet elhódítaná.
A csapat „új” párossal vág neki a következő szezonban. Felipe Massa maradt, Kimi Räikkönen távozott, akinek a helyét Fernando Alonso foglalta el.
A maranelloiak a kétszeres spanyol világbajnoktól várják a nagy áttörést. 
 „A Ferrarinak egy olyan ember kell, aki úgy rendbe rakja a csapatot, mint anno Schumi.” – kezdte Stefano Domenicali.
Domenicali szerint Räikkönen tökéletes munkát végzett idén, egy nem igazán versenyképes autóval, de ha fejlesztésről, és a csapat moráljáról van szó, akkor Alonso-t jobb pilótának tartja.
„Azonban, ha az autót fejleszteni kell, és a csapatot föl kell tüzelni, akkor Alonso jobb, mint Räikkönen.” – folytatta Domenicali.
Sokan attól tartanak, hogy Alonso érkezésével hasonló helyzet állhat elő a Ferrarinál, mint 2007-ben az örök rivális McLaren-nél. Akkor Lewis Hamilton mellett versenyzett Alonso. A spanyol pilóta egy év után viharos körülmények között elhagyta a gárdát, és visszatért a Renault-hoz.
„Beszéltem Alonso-val a McLaren-nél tapasztalt problémáiról. A McLaren-nél úgy érezte, hogy elárulták, de elismeri, hogy kapcsolata Lewis-al (Hamilton) nem volt mindig korrekt. Mindez nem fog megtörténni Maranello-ban. Garantálom.” – tette hozzá Domenicali.

Alo babonái, jövőre 8-as rajtszám

A 13-as szám babonáját mindenki ismeri, nem kell bemutatnunk. A Forma-1-ben 1976 óta nem adják ki a 13-as rajtszámot, ennek is köszönhető, hogy minden évben az eredi létszámnál egyel több rajtszám van.
Vannak szerencseszámok, például a japán kultúrában is. Ez pedig a 8-as. Nagy reményeket adhat ez a spanyoloknak, illetve az Alonso szimpatizánsoknak.
Fernando élete első futamgyőzelmét is 8-as rajtszámmal érte el, majd utána 2005-ben és 2006-ban is világbajnok lett. A spanyol versenyzőnek jövőre is 8-as lesz a Ferrarija orrán.
A számok után térjünk át a babonákra. Kezdjük akkor Alonso-val, aki állítólag az egyik legbabonásabb a mezőnyben. A spanyol egyik szokása, hogy az autóba mindig a bal oldalról szál be, és gondosan figyel arra, hogy először a jobb lábát tegye le, majd a balt.
Ugyan ez vonatkozik a kiszállásra is. Alonso 2010-es csapattársa, Felipe Massa is rendelkezi kegy furcsa szokással. Mindig ugyan abban az alsónadrágban versenyez. Az ex-Ferraris Kimi Räikkönen pedig mindig ugyan abban a zokniban.
Kérdés Alonso melyik ruhadarabját nem fogja váltani…

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://f1fangirl.blog.hu/api/trackback/id/tr881577300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása