HTML

www. fernandoalonso.com

Linkblog

Friss topikok

Fuera luces, se sube el telón, hay silencio...

Azt hiszem, igen, dühös lehetnék amiatt, ami velem történt. De nehéz dühösnek lenni, amikor oly sok szép dolog van a világban. Néha úgy érzem, hogy egyszerre látom mindet és túl sok: a szívem felduzzad, mint egy léggömb, és majd szétrobban. Aztán eszembe jut, hogy ellazuljak, és ne próbáljak meg belekapaszkodni. Aztán esőként rám hullik az egész és nem érzek mást, csak hálát hülye kis életem minden egyes percéért.

2009.12.12. 15:03 Miss Gina

Alonso: A tankolás betiltása nem lesz hatással a versenyekre

A 2010-es szezontól a Forma-1-ben eltörlik a futamokon történő tankolást, vagyis a rajthoz mindenkinek annyi üzemanyaggal kell felállnia, hogy azzal teljesíteni tudja a távot. A Ferrari újdonsült pilótája, Fernando Alonso szerint ennek a szabálymódosításnak nem igazán lesz hatása a versenyekre.

"A pilóták számára az lesz a legfontosabb, hogy az első 10-15 körben kíméljék a gumikat, hogy ne vágják tönkre azokat már az első etapban. A pilótáknak az első kerékcseréig kell egy kicsit változtatniuk a vezetési stílusukon."

A verseny alatti tankolás eltörlése az időmérő edzésekre viszont biztosan hatással lesz, hiszen így mindenki a lehető legkönnyebb autóval kvalifikálhat a Q3-ban is, ahol idén még a taktika uralta a küzdelmet, mivel a top10 mezőnye a másnapi futamra feltankolt autóval volt kénytelen futni. A szombati taktikázás jövőre megszűnik.
 

"Nem hiszem, hogy emiatt a versenyek bármiben is változnának. Az egyetlen különbség az lesz, hogy az autók nehezebbek lesznek a rajtnál"- kezdte Alonso, aki a gpupdate.net-nek fejtette ki véleményét a tankolás betiltásáról.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://f1fangirl.blog.hu/api/trackback/id/tr51592537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása